Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Megújuló energiaforrások az Óbudai Egyetem KVK laboratóriumaiban


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Óbudai Egyetem

Cím: 1034 Budapest, Bécsi út 94-96. (Bécsi út 94-96. (Óbuda) - Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

14:30-15:00
A program nem regisztrációköteles.
15:30-16:00
A program nem regisztrációköteles.


A program rövid leírása:


Az előadáson áttekintést adunk a megújuló energiaparkról, melyben szélturbinák, napelemek, napkollektorok, szivattyús energiatározó a Pelton turbina, tüzelőanyag-cella is található. Röviden összefoglaljuk a működésüket, paramétereiket, kérdésekre válaszolunk.


Helyszín az épületen belül: C. épület

 


Főszereplő(k):

  • Dr. Kádár PéterVissza az előző oldalra
Keresés:  
Megújuló energiaforrások az Óbudao Egyetem KVK laboratóriumaiban

Örömmel jelentjük be, hogy idén is megtartjuk a Kutatók Éjszakáját!
Fontos évfordulóhoz érkezett Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozata – az idei már a 10. évfordulója annak, hogy a tudomány sokszor titokzatosnak vagy a hétköznapoktól távolinak tűnő világa megmutatja a szórakoztató oldalát.
Bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. Bepillanthatnak a látogatók különleges, máskor nem látogatható helyszínekre, megismerhetnek érdekes embereket, akik közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a tudomány érdekességeit, aktualitásait. A rendezvény célja, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak ahhoz, hogy tudományos életpályát válasszanak, és reálisabbá tegye a kutatókról kialakult, sokszor sztereotípiákon alapuló, véleményt.
Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott rendezvénysorozatot hazánkban csaknem 70 kutatóintézet, felsőoktatási intézmény, és több száz kutató aktív részvételével szervezzük meg.

A látogatók számára minden program ingyenes. Várjuk Önt is a programokon!


A projekt a Horizon 2020 keretein belül a Marie Skłodowska-Curie Action támogatásával jöhetett létre.