Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
A Mesterséges Membránok Csodálatos Világa


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kar

Cím: 1118 Budapest, Ménesi út 44. (A. épület) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
16:00-18:00
Szabad helyek száma: 2
A jelentkezés lezárult.


Hogyan sótalaníthatunk tengervizet, csinálhatunk pocsolyavízből ivóvizet, szűrhetünk ki fehérjéket tejből, alkoholt sörből, vagy éppen méreganyagokat a vérünkből? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik ez a diavetítéssel egybekötött laboratóriumi látogatás. Kutatásunkat az EU FP7 keretprogramja támogatja (Marie Curie-PCIG11-GA-2012-322219).


Főszereplő(k):

  • Dr. Kovács Zoltán
  • Gombkötő Péter
  • Gráf Mónika DóraVissza az előző oldalra
Keresés:  
Nincsen feltöltött kép...

Örömmel jelentjük be, hogy idén is megtartjuk a Kutatók Éjszakáját!
Fontos évfordulóhoz érkezett Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozata – az idei már a 10. évfordulója annak, hogy a tudomány sokszor titokzatosnak vagy a hétköznapoktól távolinak tűnő világa megmutatja a szórakoztató oldalát.
Bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. Bepillanthatnak a látogatók különleges, máskor nem látogatható helyszínekre, megismerhetnek érdekes embereket, akik közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a tudomány érdekességeit, aktualitásait. A rendezvény célja, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak ahhoz, hogy tudományos életpályát válasszanak, és reálisabbá tegye a kutatókról kialakult, sokszor sztereotípiákon alapuló, véleményt.
Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott rendezvénysorozatot hazánkban csaknem 70 kutatóintézet, felsőoktatási intézmény, és több száz kutató aktív részvételével szervezzük meg.

A látogatók számára minden program ingyenes. Várjuk Önt is a programokon!


A projekt a Horizon 2020 keretein belül a Marie Skłodowska-Curie Action támogatásával jöhetett létre.