Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Öveges Tanár Úr utódai - Fizikai kísérletek nem csak tudósoknak: Mérőlabor a zsebben - okostelefonok a fizikában


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Ericsson Magyarország Kft.

Cím: 1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20. (A épület, földszint, étterem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

22:00-22:30
A program nem regisztrációköteles.


A világon manapság már közel minden második mobiltelefon ún. okostelefon, ami azt jelenti, hogy - korábban elképzelhetetlenül nagy teljesítményű - hordozható számítógépeket hordozunk a zsebünkben. Az alapfunkcióján kívül legtöbben sajnos csak szelfik készítésére és posztolására, valamint videójátékok (gyakran online) futtatására használják őket. 
Másfelől egyes kutatók már életmentő orvosi vizsgálatok elvégzésére teszik alkalmassá őket, ami nyilván a jövőben csak növeli a használhatóságukat és népszerűségüket.
De mi van a kettő között? mire használhatjuk okosan az okostelefont fizikaórákon és azon kívül? Erről szól majd ez a bemutató, akit érdekel, ne hagyja otthon az (okos)telefonját!

 


Főszereplő(k):

  • Szittyai IstvánVissza az előző oldalra
Keresés:  

Örömmel jelentjük be, hogy idén is megtartjuk a Kutatók Éjszakáját!
Fontos évfordulóhoz érkezett Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozata – az idei már a 10. évfordulója annak, hogy a tudomány sokszor titokzatosnak vagy a hétköznapoktól távolinak tűnő világa megmutatja a szórakoztató oldalát.
Bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. Bepillanthatnak a látogatók különleges, máskor nem látogatható helyszínekre, megismerhetnek érdekes embereket, akik közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a tudomány érdekességeit, aktualitásait. A rendezvény célja, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak ahhoz, hogy tudományos életpályát válasszanak, és reálisabbá tegye a kutatókról kialakult, sokszor sztereotípiákon alapuló, véleményt.
Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott rendezvénysorozatot hazánkban csaknem 70 kutatóintézet, felsőoktatási intézmény, és több száz kutató aktív részvételével szervezzük meg.

A látogatók számára minden program ingyenes. Várjuk Önt is a programokon!


A projekt a Horizon 2020 keretein belül a Marie Skłodowska-Curie Action támogatásával jöhetett létre.