Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Mágneses Játékok Kiállítása


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Játékszerek Anno - MARBLES kft.

Cím: 1066 Budapest, Teréz kőrút 54. (Játékszerek Anno Kiállítóterem és Bolt) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

17:00-22:00
A program nem regisztrációköteles.


A mágnes vonzó/taszító tulajdonsága, egykor valamennyiünket elvarázsolt, kíváncsivá tett. Ezt az effektust, és érdeklődést számtalan játék lovagolta meg. A kiállításon olyan, a múlt század elejétől divatos, mágneses játékokat mutatunk be látogatóinknak, amelyek iparművészeti szempontból is emlékezetesek.

 

Ha szeretnél többet tudni a vasreszelék-mozgatásról, a balerina táncoltatásról, a labdával zsonglőrködő állatokról,  a szupermágnesekkel történő flexibilis építőjátékokról, vagy nem utolsó sorban a mágneses lebegtetésről, akkor látogass el hozzánk a Teréz körút 56.-ba és kitárul előtted a mágneses játékok világának kapuja.

 


Főszereplő(k):

  • Majercsik KrisztinaVissza az előző oldalra
Keresés:  
Mágneses balerina a tükör előtt

Örömmel jelentjük be, hogy idén is megtartjuk a Kutatók Éjszakáját!
Fontos évfordulóhoz érkezett Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozata – az idei már a 10. évfordulója annak, hogy a tudomány sokszor titokzatosnak vagy a hétköznapoktól távolinak tűnő világa megmutatja a szórakoztató oldalát.
Bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. Bepillanthatnak a látogatók különleges, máskor nem látogatható helyszínekre, megismerhetnek érdekes embereket, akik közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a tudomány érdekességeit, aktualitásait. A rendezvény célja, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak ahhoz, hogy tudományos életpályát válasszanak, és reálisabbá tegye a kutatókról kialakult, sokszor sztereotípiákon alapuló, véleményt.
Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott rendezvénysorozatot hazánkban csaknem 70 kutatóintézet, felsőoktatási intézmény, és több száz kutató aktív részvételével szervezzük meg.

A látogatók számára minden program ingyenes. Várjuk Önt is a programokon!


A projekt a Horizon 2020 keretein belül a Marie Skłodowska-Curie Action támogatásával jöhetett létre.