Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Akarsz te is molekuláris biológus lenni?


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: NAIK-Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet

Cím: 2100 Gödöllő, Szent-Györgyi Albert utca 4. (102 szemináriumi szoba és 115 labor) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
14:30-15:00
Szabad helyek száma: 18
A jelentkezés lezárult.


Általános iskolásoknak tervezett programunk során bemutatjuk kutatóintézetünket és sort kerítünk arra, hogy megmutassuk milyen munkaeszközökkel, milyen körülmények között dolgoznak molekuláris biológus kutatóink. A körút végeztével a néhány tesztkérdésre jól válaszolókról kutatónak öltözve készítünk portrét.


Főszereplő(k):

  • Czotter Nikoletta
  • Pesti Réka
  • Kis András
  • Bálint Jeannette
  • Dr. Várallyay ÉvaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Örömmel jelentjük be, hogy idén is megtartjuk a Kutatók Éjszakáját!
Fontos évfordulóhoz érkezett Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozata – az idei már a 10. évfordulója annak, hogy a tudomány sokszor titokzatosnak vagy a hétköznapoktól távolinak tűnő világa megmutatja a szórakoztató oldalát.
Bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. Bepillanthatnak a látogatók különleges, máskor nem látogatható helyszínekre, megismerhetnek érdekes embereket, akik közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a tudomány érdekességeit, aktualitásait. A rendezvény célja, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak ahhoz, hogy tudományos életpályát válasszanak, és reálisabbá tegye a kutatókról kialakult, sokszor sztereotípiákon alapuló, véleményt.
Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott rendezvénysorozatot hazánkban csaknem 70 kutatóintézet, felsőoktatási intézmény, és több száz kutató aktív részvételével szervezzük meg.

A látogatók számára minden program ingyenes. Várjuk Önt is a programokon!


A projekt a Horizon 2020 keretein belül a Marie Skłodowska-Curie Action támogatásával jöhetett létre.