Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
A múltból a jövőbe


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Holokauszt Emlékközpont

Cím: 1094 Budapest, Páva utca 39. (Wallenberg terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
18:00-19:00
Szabad helyek száma: 40
A jelentkezés lezárult.


Mikor és miért alakult a Holokauszt Emlékközpont? Milyen társadalmi feladatot tölt be? A Holokauszt ugyanis magáról a magyar társadalomról is szól. Egy átfogó panorámában, amely a 19. századig visszanyúló előzményektől indul, megismerhetővé válik a két világháború közötti időszakban a magyar társadalomnak a zsidók módszeres kirekesztésére irányuló ráhangolása/ráhangolódása. A Holokausztot követően pedig már 1945-ben feltevődött, és mind a mai napig időszerű a kérdés: hogyan viszonyul a magyar társadalom a történésekhez? Ez a múlttal való szembenézés és az emlékezés problematikája.


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Örömmel jelentjük be, hogy idén is megtartjuk a Kutatók Éjszakáját!
Fontos évfordulóhoz érkezett Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozata – az idei már a 10. évfordulója annak, hogy a tudomány sokszor titokzatosnak vagy a hétköznapoktól távolinak tűnő világa megmutatja a szórakoztató oldalát.
Bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. Bepillanthatnak a látogatók különleges, máskor nem látogatható helyszínekre, megismerhetnek érdekes embereket, akik közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a tudomány érdekességeit, aktualitásait. A rendezvény célja, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak ahhoz, hogy tudományos életpályát válasszanak, és reálisabbá tegye a kutatókról kialakult, sokszor sztereotípiákon alapuló, véleményt.
Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott rendezvénysorozatot hazánkban csaknem 70 kutatóintézet, felsőoktatási intézmény, és több száz kutató aktív részvételével szervezzük meg.

A látogatók számára minden program ingyenes. Várjuk Önt is a programokon!


A projekt a Horizon 2020 keretein belül a Marie Skłodowska-Curie Action támogatásával jöhetett létre.