Főszereplők
Dr. Seres István
Seres István Szent István Egyetem

egyetemi docens, tanszékvezető

1986-ban matematika – fizika - számítástechnika szakos tanárként végzett az ELTE TTK-n, azóta a SZIE (előtte GATE) KÖRI Fizika és Folyamatirányítási Tanszékén fizikát oktat. A fizikaoktatás mellett kutatási területe a mérőeszközök fizikai működése, numerikus modellezés, és az utóbbi években a megújuló energiaforrások, elsősorban a napenergia felhasználása. Fő feladatának a fizika népszerűsítését tekinti, aminek ismeretterjesztő előadásokkal, fizika kísérleti bemutatókkal is próbál eleget tenni.

A Kutatók Éjszakája programsorozatban annak indulása óta minden évben részt vett.  


Kapcsolódó programok:Vissza az előző oldalra

Keresés:  

Örömmel jelentjük be, hogy idén is megtartjuk a Kutatók Éjszakáját!
Fontos évfordulóhoz érkezett Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozata – az idei már a 10. évfordulója annak, hogy a tudomány sokszor titokzatosnak vagy a hétköznapoktól távolinak tűnő világa megmutatja a szórakoztató oldalát.
Bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. Bepillanthatnak a látogatók különleges, máskor nem látogatható helyszínekre, megismerhetnek érdekes embereket, akik közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a tudomány érdekességeit, aktualitásait. A rendezvény célja, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak ahhoz, hogy tudományos életpályát válasszanak, és reálisabbá tegye a kutatókról kialakult, sokszor sztereotípiákon alapuló, véleményt.
Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott rendezvénysorozatot hazánkban csaknem 70 kutatóintézet, felsőoktatási intézmény, és több száz kutató aktív részvételével szervezzük meg.

A látogatók számára minden program ingyenes. Várjuk Önt is a programokon!


A projekt a Horizon 2020 keretein belül a Marie Skłodowska-Curie Action támogatásával jöhetett létre.