Hírek
NyomtatásTovábbküldés e-mailben

Feszült figyelem, lelkesedés és tudásvágy jellemezte a 11. BME Kutatók éjszakáját

2016. 10. 14.
Feszült figyelem, lelkesedés és tudásvágy jellemezte a 11. BME Kutatók éjszakáját A Műegyetem 20 helyszínen 102 programmal készült szeptember utolsó péntekére.

Az Egyetem kora délutántól egészen éjfélig várta rendezvényeivel a nagyközönséget a tudományos élet e különleges nyílt napján. A közel 5 ezer látogató között a családok és baráti társaságok mellett általános és középiskolai osztályok is nagy számban jelentek meg. Vidékről is érkeztek – tudtuk meg a szervezőktől. A látogatók többsége átlagosan 2-3 előadást és bemutatót hallgatott meg.  Egy részüket a spontaneitás jellemezte: az épületek között barangolva vagy a rendezvényfüzetet lapozgatva választották ki, hogy melyik programhoz csatlakozzanak. Mások előre elkészített listával a kezükben már célirányosan érkeztek egy-egy helyszínre. Az érdeklődést mutatja, hogy az 57 regisztrációköteles programra átlagosan 95%-os volt az előfoglalás, és a szabadon maradt helyek is gyorsan beteltek közvetlenül az előadások előtt.

További részletek és képeket ITT találhattok.

Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: