Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Szex, drogok és rock’n’roll – a nem látható világ az infravörös szemeimben/ Sex, drugs and rock’n’roll – the invisible world in my infrared eyes


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1111 Budapest, Gellért tér 4. (Ch épület 201-es terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
14:00-14:50
Szabad helyek száma: 8
A jelentkezés lezárult.


Szex, drogok és rock’n’roll

Selyemhernyó-szexálás, morfintartalom-meghatározás, húgykő-minősítés. Könnyű drogok, nehézvizek, tömény italok. Természetes gumik, műanyagok, ásványi és motorolajok. Spektrumkönyvtár-építés, (bio)reaktor-monitorozás, képalkotó eljárás-optimálás. Mi köti össze a felsorolt dolgokat? Azok a közeli és analitikai infravörös, valamint Raman spektroszkópiai méréstechnikák, amelyek a legtöbb esetben gyorsabbak, kíméletesebbek, környezet- és költségkímélőbbek, mint a klasszikus módszerek. Akkor lássuk a láthatatlant...


Sex, drugs and rock’n’roll – the invisible world in my infrared eyes

Silkworm sexing, determination of morphine content, classification of urinary calculus. Light drugs, heavy waters, hard liquors. Natural rubbers, plastics, mineral and engine-oils. Building of spectra library, monitoring of (bio)reactors, imaging optimization. What is the connection among the enumerated matters? The near and analytical infrared as well as Raman spectroscopic measuring methods which are quicker, more considerate, more environmentally friendly and more cost-effective than the recognized procedures for the most part. So let’s see the invisible…

 


Főszereplő(k):

  • Dr. Gergely SzilveszterVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: