Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Égési folyamat bemutatása belső égésű motorokban / Demonstration of the combustion process in an internal combustion engine


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 4-6. (Dcs épület) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:15-19:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
19:15-20:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
20:15-21:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
21:15-22:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


A szikragyújtású (Otto) motorokban lezajló munkafolyamat pontos feltérképezése fontos sarokköve a mostani kiélezett motorfejlesztési versenynek, de ennek alapelve már alkalmazott technika volt XX. század legelején is. A bemutató során megismerkedhetnek a hengertér nyomásmérésén alapuló eljárással, és szemük elé tárulhat az adott pillanatban végbemenő folyamat egy oktánszámmérő berendezés segítségével.

Gyülekezési pont a Dcs épület előtt. 


Precise investigation of the working process in spark ignition (Otto) engines is essential in the highly competitive engine development of today. However, the basics of this technique is applied since the beginning of the 20th century. The measurement of the working process based on the chamber pressure measurement is presented. With the help of an octane-rating device this complex phenomenon will be shown.


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: