Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Nagysebességű- és hőkamera speciális alkalmazásai / Special applications of high speed camera and thermo camera


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1111 Budapest, Stoczek utca 2. (St 08 labor) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-18:30
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
18:30-19:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
19:00-19:30
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
19:30-20:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Bemutatásra kerülnek a korszerű diagnosztika területéről a nagysebességű- és hőkamerás vizsgálatok eszközei és példák speciális alkalmazási lehetőségeikről. A nagysebességű kamerás felvételeken lassítva figyelhető meg, hogyan gyullad meg egy gyufa vagy durran szét egy vízzel teli léggömb. A hőkamerás vizsgálatok esetében a szemünk számára láthatatlan infravörös, elektromágneses sugárzásokat vizsgáljuk.


Presentation and specific applications of high speed camera and thermo camera will be presented. In the videos captured by high speed camera it can be observed in slow motion, how to ignite a match or pop a water-filled balloon. In the case of thermal imaging infrared cameras we examine the infrared, electromagnetic radiation which we cannot see with our human eyes.


Főszereplő(k):

  • Hlinka JózsefVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: