Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
A középkorkutatás lehetőségei a 21. században


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. (DE - Főépület (Egyetem tér 1.)) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-18:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


"Magyarország a középkori Európában" kutatócsoport Hogyan ismerjük fel az Aranybulla hamisítványait? Hogyan állapíthatjuk meg több száz év elteltével, ha egy oklevél hamis? Milyen eszközei vannak egy történésznek, ha szembetalálkozik egy megoldatlan bűnüggyel? Miről mesélnek III. Richárd maradványai? Az MTA–DE "Magyarország a középkori Európában" Lendület kutatócsoport egyik fő iránya a modern technika alkalmazása (pl. pecsétek 3D digitalizálása).

Főép. 316-os könyvár


Főszereplő(k):

  • Dr. Bárány Attila
  • Dr. Györkös Attila
  • Novák ÁdámVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: