Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Utazás a koponyák körül avagy anatómiai körséta


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98. (Klinika I. telep) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
19:00-20:00
Szabad helyek száma: 9
A jelentkezés lezárult.
20:00-21:00
Szabad helyek száma: 5
A jelentkezés lezárult.


A Debreceni Egyetem ÁOK Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet az emberi test anatómiai rejtelmeibe szeretné bevezetni az érdeklődő közönséget egy rövid látogatás keretében. A tudományos érdeklődést rövid anatómiatörténet és az anatómia orvoslásban és orvosképzésben betöltött mai fontos szerepének figyelemfelkeltő, összefoglaló előadásával szeretné megalapozni, amivel szeretne kedvet teremteni az orvosi pálya, valamint az anatómus életpálya választásához. A program során a közönség megtekintheti az anatómiai boncterem felépítését, a modern oktatási lehetőségek alkalmazását az orvostanhallgatók képzésében. A plasztinációs technika és oktatási célú felhasználásáról rövid elméleti bevezetés után az érdeklődők testközelből szemlélhetik meg az itt dolgozó kutatók és hallgatók által elkészített plasztinált preparátumokból válogatott összeállítást, mindeközben megtekinthetik a bonctermekben kiállított egyedülálló moulage gyűjtemény egy részét. A bonctermi légkörből való kis kitekintésként az Intézetben berendezett plasztinációs múzeum megtekintésére és tárlatvezetésre kerül sor, mellyel zárul a program.

Debreceni Egyetem ÁOK Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet, Boncterem


Főszereplő(k):

  • Dr. Juhász TamásVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: