Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Térszemlélet Tréning


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4028 Debrecen, Ótemető u. 2-4. (Műszaki Kar - Ótemető utca) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
14:00-14:30
Szabad helyek száma: 10
A jelentkezés lezárult.
14:30-15:00
Szabad helyek száma: 4
A jelentkezés lezárult.
15:00-15:30
Szabad helyek száma: 11
A jelentkezés lezárult.


A térbeli vizualizációs képesség, a térszemlélet megfelelő szintje meghatározó jelentőségű a műszaki és természettudományos oktatásban, fejlesztése kiemelt fontosságú a mérnöki képzésben, különösen az építészmérnök hallgatóknál. A megfelelő térszemlélet a számítógéppel történő tervezést is segíti. Tipikus térszemlélettel kapcsolatos feladat a rekonstrukció, ahol vetületi képek alapján kell megalkotni a tárgy axonometrikus képét. A vetületi képek helyes értelmezése, majd a tárgy megrajzolása, megépítése sok gyakorlást és megfelelő térszemléletet kíván.
Programunkra térlátás-fejlesztő kreatív játékokkal, építőkockákkal és vetületi ábrákat tartalmazó feladatlapokkal várjuk a vendégeket. A cél felépíteni a megadott elölnézeti, felülnézeti és oldalnézeti ábrák alapján a színes építőelemekből összeállított testcsoportokat.

Helyszín: Műszaki Kar, földszint, 9. terem


Főszereplő(k):

  • Nagyné Dr. Kondor RitaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: