Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Mezőgazdasági ismeretek játékosan


Tudományterület: Agrártudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Böszörményi u. 138. (Böszörményi úti Campus) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

14:00-17:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


A Kerpely Kálmán és Tormay Béla Szakkollégium fő profiljába az agrártudományok tartoznak. Tervezett programunkat éppen ezért a mezőgazdaság köré kívánjuk csoportosítani, közös sátorban. Programunkban játékos feladatokat kínálunk a fesztiválon résztvevők számára növénytermesztési, állattenyésztési és természetvédelmi területeken egyaránt. A tervezett játékos feladatok:
- magfelismerés,
- állatfelismerés,
- állati testtájak ismeretének felmérése,
- mezőgazda totó,
- puzzle,
- kakukktojás.
A látogatók kipróbálhatják bármelyik játékot, a megoldások ismertetésében természetesen segítünk. A feladatok megoldása mellett a játékokkal célunk az is, hogy közelebb hozzuk a mezőgazdaságot, a mezőgazdasági életet azon fesztiválozókhoz, akik nem ezen a területen tevékenykednek.


Főszereplő(k):

  • Gál Zsuzsa
  • Vathy Veronika
  • Bodnár Karina
  • Kaló TamásVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: