Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Kutass velünk! – A növényanatómia 7 csodája


Tudományterület: Agrártudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Böszörményi u. 138. (Böszörményi úti Campus) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
14:00-15:00
Szabad helyek száma: 2
A jelentkezés lezárult.
15:00-16:00
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.
16:00-17:00
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.
17:00-18:00
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.
18:00-19:00
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.


Az élőlények életműködéseinek sejtek, szövetek adnak teret, melyeknek struktúrája jelentős mértékben meghatározó, olykor speciális, számos esetben pedig meghökkentő és szemet gyönyörködtető egy mikroszkópban szemlélve. Kitűzzük, hogy megválaszolunk hét, a kultúrnövényeinket vallató tudományos kérdést a növényanatómia eszköztárával. A kérdések megválaszolásához tervet kovácsolunk, hogyan tárhatjuk fel a megoldást mikroszkópi eszközökkel. Majd a növényi részeket saját kezűleg preparáljuk: foszlatjuk, metsszük. A különböző szövetrészeket festékek alkalmazásával különítjük el. Tarts velünk, tudj meg többet a növények belső világáról, a szövetekről, miközben elsajátítod a mikroszkópi vizsgálat alapjait. Preparálj saját kezűleg, majd készíts digitális fotót mikroszkóp segítségével, végül nyomtasd ki és hazaviheted!

Program helyszíne: Mezőgazdasági Növénytani, Növényélettani és Biotechnológiai Tanszék, Debrecen, Böszörményi út 138.


Főszereplő(k):

  • Dr. Lisztes-Szabó Zsuzsa
  • Kovács Szilvia
  • Oláhné Tóth Ibolya
  • Dr. Domokos-Szabolcsy ÉvaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: