Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Védett gombafajok Magyarországon


Tudományterület: Agrártudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Böszörményi u. 138. (Böszörményi úti Campus) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
18:00-20:00
Szabad helyek száma: 17
A jelentkezés lezárult.


Védett gombafajok Magyarországon

 

A 23/2005 (VIII. 31.) KvVM miniszteri rendelet alapján 35 gombafaj került a védett fajok listájára. E listát a 83/2013. (IX.25.) VM rendelet bővítette. Ez alapján jelenleg 58 gombafaj védett Magyarországon. Ritkaságuk, feltűnő megjelenésük, esetenként étkezési célra történő gyűjtésük miatt fennmaradásukat védelemmel kellett elősegíteni.

A védett fajok ismerete biológusoknak, természetvédőknek, gombgyűjtőknek és természetjáróknak egyaránt hasznos. Csak akkor tudjuk azonban a fajokat védeni, ha ismerjük azokat, s ehhez nyújt segítséget ez az előadás.

Program helyszíne: Debrecen, Böszörményi út 138. B-épület, földszint, multifunkciós terem


Főszereplő(k):

  • Dr. Makleit Péter
  • Csákyné Faragó ErzsébetVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: