Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
A virtuális világ előnyei és veszélyei


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Poroszlay u. 97. (DEMEK) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
18:00-19:30
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.


A virtuális világ előnyei és veszélyei avagy rendhagyó gondolatok az Internet kihívásairól a mentálhigiénés szakember szemszögéből

Program leírása:
Manapság egyre inkább hagyatkozunk technikai eszközeinkre, a kapcsolattartás során. Felmerül a kérdés, hogy ez a jelenség hogyan hat a társas kapcsolatainkra. Olykor zavarban vannak a szülők, amikor a gyermekeik internetezési szokásairól kérdezik őket. Az előadás célja, hogy felhívja a figyelmet az online tér sajátosságaira és kísérletet tesz arra, hogy megértsék a résztvevők, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a virtuális világnak. 

Program helyszíne:Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja 432 Debrecen Poroszlay út 97.


Főszereplő(k):

  • Juhász Béla SzilárdVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: