Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Fogadjunk-e a dinoszauruszok színére?


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 4-6. (BME OMIKK Gazdaság- és Társadalomtudományi Olvasó (GTO)) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
16:00-16:50
Szabad helyek száma: 7
A jelentkezés lezárult.


Vajon honnan tudják az őslénykutatók, hogy hogyan is néztek ki a dinoszauruszok, ezek a 65 millió éve kihalt lenyűgőző állatok? A csontok, a lábnyomok, a megkövült ürülékek sok információt nyújtanak mondjuk az állat anatómiájáról, azonban más jellegzeteségekkel kapcsolatban hallgatnak. Ez azt jelenti, hogy például a dinoszauruszok színével kapcsolatban csak találgathatnak a kutatók? Egyáltalán, mit tudhatunk meg az ember előtti időkről, az úgynevezett mély múltról? Tollas dinoszauruszok, módszertani mindenevőség, füstölgő puskacsövek és episztemikus fogadások. Az előadásban megvizsgáljuk, hogyan igyekeznek a paleontológusok megoldani a felmerülő ismeretelméleti problémákat, és vajon jól teszik-e a filozófusok, ha bizonyos kérdéseket megválaszolhatatlannak minősítenek.     


Főszereplő(k):

  • Bárdos DánielVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: