Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
IoT világ a SensorHUB keretrendszer segítségével


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2. (Q épület B szárny 203-as szoba) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
14:00-15:00
Szabad helyek száma: 25
A jelentkezés lezárult.


Az előadás során ismertetjük IoT (Internet of Things) fő koncepcióját, elemeit és a benne rejlő lehetőségeket. Ezt követően bemutatjuk a SensorHUB keretrendszert, mely egy összetett, BigData alapú megoldás IoT és egyéb szenzor alapú megoldások támogatására. A keretrendszer célja, hogy különféle területekről (mezőgazdaság, egészségügy, autóipar, stb.)  érkező adatokat képes legyen feldolgozni és ezekre biztosítsa a gyors szoláltatás és alkalmazás fejlesztést. A téma keretein belül bemutatjuk a keretrendszer tervezése és fejlesztése során gyűjtött tapasztalatokat, valamint az eddig elkészült kutatási és fejlesztési megoldásokat. Betekintést adunk a SensorHUB architektúrájába, valamint az elérhető szolgáltatásokba és gyakorlati szemszögből ismertetjük az olyan kapcsolódó területeket is, mint adatbányászati és gépi tanulási lehetőségek.


Főszereplő(k):

  • Dr. Ekler Péter
  • Dr. Lengyel László
  • Tömösvári ImreVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: