Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
ÁTHIDALÓ - Földön, vízben, levegőben


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4028 Debrecen, Ótemető u. 2-4. (Műszaki Kar - Ótemető utca) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
16:00-18:00
Szabad helyek száma: 18
A jelentkezés lezárult.


Tervezett programunk három egymást követő blokkból épül fel, ezért kérjük az érdeklődőket, hogy pontosan érkezzenek a kezdésre!

Programunk keretében az Építőmérnöki Tanszék oktatói érdekes elméleti-gyakorlati megközelítéssel mutatják be a többfrekvenciás GPS-ek és lézer távmérőkkel felszerelt mérőállomások mérnöki gyakorlatban való alkalmazását (helymeghatározások, kitűzések). Lehetőséget biztosítunk a műszerek kipróbálására is.

Közismert, hogy a vízi élőlények számára a vízlépcsők következtében fellépő szintkülönbség legyőzése nagy akadályokba ütközhet. Ökológiai szemléletű blokkunk keretében a hallépcsők, mint ökológiai folyosók természet közeli műszaki megoldási lehetőségeivel ismerkedhetnek az érdeklődők.

A Betonkenu Építő Műhely hallgatói izgalmas bemutatót tartanak a betonkenu és betonhíd építés rejtelmeiről, sőt a DEMKenu csapat tagjaival még betonékszereket is készíthettek a laborban és szelfizhettek a betongladiátorral. A legjobb szelfiket díjazzuk!

Program lebonyolítói: 

Dr. Kovács Imre
Dr. Czédli Herta
Dr. Varga Zsolt
Bíró János
Papp Mihály
Bakó Dávid
Cziczás Gábor
Mocsári Attila
Bégány Gergő
Fodor Bence

Program helyszíne: Debreceni Egyetem Műszaki Kar Ótemető u. 2-4. ; Geodézia Laboratórium ; Anyag- és Szerkezetvizsgáló Laboratórium

 


Főszereplő(k):

  • Dr. Kovács Imre
  • Dr. Czédli Herta
  • Dr. Varga Zsolt
  • Bíró János
  • Papp Mihály
  • Bakó Dávid
  • Cziczás GáborVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: