Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Minőség kérdései az autóiparban


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2. (Q épület B szárny 402-es terem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

20:00-20:45
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


A minőségmenedzsment rendszerek alkalmazásában élenjáró iparág az autóipar.

Miért alakult ki e pozíció, melyek azok a jellemzők, amelyek az autógyártás specifikus minőségmenedzsment rendszereit jellemzik? Ha ilyen kiváló rendszereket alkalmazunk, miként lehetséges, hogy rendszeresen olvasunk híreket: autókat hívnak vissza a különböző gyártók minőségi problémák miatt?

Az autó, mint késztermék előállítása, végső összeszerelése igen széleskörű beszállítói bázisra támaszkodik. Hogy lehet ebbe a beszállítói rendszerbe bekerülni? Mi mindent kell teljesíteni ahhoz, hogy egy vállalkozás sikerrel pályázzon e pozícióra? Hogy jelennek meg a globális és a lokális piac szempontjai ebben a szektorban? A hazai KKV-k esetében milyen lehetőségekkel és korlátokkal kell számolni, ha járműipari beszállítóvá kíván válni? Milyen szerepe lehet mindebben a minőségmenedzsment rendszernek, szemléletnek?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ előadásunkben.


Főszereplő(k):

  • Dr. Topár JózsefVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: