Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Mobil és IoT alkalmazások a mezőgazdaságban és az iparban


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2. (I épület B szárny 19-es terem (Mobil Innovációs Központ)) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
17:40-18:00
Szabad helyek száma: 22
A jelentkezés lezárult.
18:40-19:00
Szabad helyek száma: 28
A jelentkezés lezárult.
19:40-20:00
Szabad helyek száma: 38
A jelentkezés lezárult.
20:40-21:00
Szabad helyek száma: 35
A jelentkezés lezárult.
21:40-22:00
Szabad helyek száma: 31
A jelentkezés lezárult.


A smart, illetve „okos” informatikai megoldások egyre inkább terjedőben vannak az élet szinte minden területén (lásd pl. okos otthonok, okos irodaházak, smartcities stb.). A fejlesztések nem kerülik el a mezőgazdaság és az ipar világát sem. Példaként említhetjük a mezőgazdaságban egyre gyakrabban alkalmazott intelligens növénygondozási megoldásokat (smart agriculture). Ezekben az egyes mezőgazdasági technológiák, így pl. az öntözés, permetezés hatékonyságát különféle automatizált, finomhangolásra képes módszerekkel, IoT technológiával, különféle szenzoros és mobil megoldásokkal igyekeznek javítani. Az előadás keretein belül ezen okos megoldások világába nyújtunk betekintést.

A Mobil Innovációs Központ programja.


Főszereplő(k):

  • Varga TamásVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: