Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Interaktív mobilos játékok Bluetooth és szenzorok használatával


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2. (I épület földszint (Mobil Innovációs Központ)) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
19:00-19:40
Szabad helyek száma: 2
A jelentkezés lezárult.
20:00-20:40
Szabad helyek száma: 3
A jelentkezés lezárult.
21:00-21:40
Szabad helyek száma: 5
A jelentkezés lezárult.


Az utóbbi években a mobilkészülékek multi-kommunikációs eszközökké váltak, immár többféle mobil és rádiós technológia használatával képesek kommunikálni. A gyártók a készülékekbe integrálják a különböző generációs mobiltechnológiák (GSM-től az LTE-ig), WiFi, Bluetooth, valamint az NFC rádiós interfészei mellett a különböző szenzorokat is. Az előadás keretén belül a mobilkészülékek által biztosított kommunikációs lehetőségeket igyekszünk prezentálni interaktív játékos megoldásokon keresztül.

A játékban való részvételhez szükséges, hogy a résztvevők olyan mobilkészülékekkel rendelkezzenek, amelyek képesek internetkapcsolatot létesíteni. Ehhez WiFi hozzáférést biztosítunk. Szükséges továbbá a Bluetooth Low Energy kompatibilitás, illetve a mobilkészülékeken futó legalább Android 5.0, iOS8 vagy Windows Phone 10 operációs rendszer.

A Mobil Innovációs Központ programja.


Főszereplő(k):

  • Nagy AszterVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: