Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Találd meg a geoládát! / Find the geocache


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Szegedi Tudományegyetem

Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10. (SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék - gyülekező az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ bejárata előtti pultnál) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
18:00-19:00
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.
19:00-20:00
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.
20:00-21:00
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.


Hogyan történik a műholdas helymeghatározás? Az érdeklődők a rövid bemutató során választ kaphatnak a kérdésre: „Honnan tudja a GPS, hogy hol vagyunk?” Geocaching kincsvadászat: előre beállított GPS segítségével, vagy akár saját mobiltelefonos alkalmazással földrajzi koordinátákkal meghatározott helyeket kell felkeresni. A találati pontokban egy-egy dobozt rejtettünk el, benne egy-egy megoldandó egyszerű földrajzi feladattal, vagy rejtvénnyel. Legkésőbb 50 percen belül a kérdések alapján kitöltött feladatlappal vissza kell térni a kiindulási helyre, ahol mindenki ellenőrizheti a megoldásait!

A programon kisgyermekek csak felnőtt kísérővel vehetnek részt!

Gyülekező: JATIK bejárata előtti pultnál!

Információ: SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék, Szeged, Egyetem u. 2-6. I. emelet, Regisztrációs pult

 

Demonstration: How does the GPS work? Visitors are introduced to the methodology of GPS technology in the course of a short demonstration. In other words: „How does my GPS know where I am?”

Live geocaching: Visitors are welcome to find certain places with the help of previously set GPS coordinates. A cache is hidden at each place, and all of them contain a simple geographical exercise or riddle. Participants have a maximum of 50 minutes to fill in their assignment paper on the basis of the geocaching exercises and return to the starting point, where they can check how many answers they got right.

Downtown of Szeged, starting point: the entrance of JATIK (or next to it). Total length of the geocaching tour is max. 1 km.

For all age groups.

Registration needed!


Főszereplő(k):

  • Dr. Szatmári József
  • Právetz Tamás
  • Novák ZsoltVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: