Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Sugárzó elektronika


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 9. (R épület 214-as terem (Bejárat a D épületen keresztül)) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
17:45-18:15
Szabad helyek száma: 2
A jelentkezés lezárult.
19:15-19:45
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.


A programon való részvételt 10 év fölött ajánljuk.

„ReakSuli” program

A Nukleáris Technikai Intézet idén is izgalmas programokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket. Ebben az évben is három korcsoportnak állítottunk össze programot.

Érdekes programmal várjuk a kisiskolásokat is (6 éves kor felettiek), az előadás címe, Játékos MRI.

Az iskolásoknak (10 éves kor felett) szóló előadásokban játékos hangvételben bemutatjuk, hogy hogyan hozzuk le a Napot a Földre, hogyan épül fel egy atomreaktor, mivel lehet radioaktív sugárzást mérni, és hogy néznek ki különböző tárgyak mágneses rezonancia képalkotással készült képei?

A középiskolásoknak és felnőttek (16 éves kor felett) megismerhetik, hogy régen milyen radioaktív anyagokat alkalmaztak a háztartásokban, milyen sugárbalesetek történtek az elmúlt évtizedekben, hogyan működnek az orvosi képalkotó rendszerek (ultrahang diagnosztika (UH), mágneses rezonancia képalkotás (MRI), komputertomográfia (CT), pozitron emissziós tomográfia (PET) és a sugárterápiában alkalmazott berendezések.

 


Főszereplő(k):

  • Farkas ViktorVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: