Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Ez nagyot fog szólni!


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 4-6. (Sóhajok hídja alatt (Könyvtár és a Központi épület közötti tér)) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

14:00-20:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Van kedved egy rakétát kilőni vízzel? Szeretnéd a radioaktivitást a saját szemeddel látni? Kíváncsi vagy milyen érzés, ha a -200°C-os folyékony nitrogén ömlik a kezedre? Megismerkednél közelebbről is a nagyfeszültséggel? Szívesen megpillantanád egy megrezgetett fémlemez felszínén kialakuló hullámokat?

Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor itt a helyed! A Kísérleti Kör tagjai évek óta nagy sikerrel rendeznek kísérleti bemutatókat a nagyérdeműnek. Az előadáson lesz hatalmas mennyiségi folyékony nitrogén, szárazjég, Tesla-tekercs, diffúziós ködkamra és számos egyéb kísérlet. Gyere el, ez nagyot fog szólni!


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: