Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Sloman game


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2. (Q épület A szárny 242-es terem ) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

15:00-16:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Az érdeklődőket egy interaktív vetélkedőre invitáljuk, amelynek során játékos formában ismerkedhetnek meg a nemzetközi kereskedelem mozgatórugóival. A játékosok csapatokat alakítanak, amelyek a világgazdaság különböző országait reprezentálják. Az eltérő adottságú országok célja, hogy az általuk előállított termékekből minél többet értékesítsenek a világpiacon. A csapatok ennek érdekében szabadon kereskedhetnek a különböző erőforrásokkal, a játék során közöttük kialakuló interakciók megfigyeléséből pedig következtethetünk a nemzetközi kereskedelem alapvető mintázataira.

Min.létszám: 20 fő

16:15-től A játék értékelése (30 perc)

Az eredményhirdetést követően egy rövid előadás keretében összefoglaljuk a játék tapasztalatait és elemezzük a csapatok stratégiáit. A megfigyelt interakciókat összehasonlítjuk a világgazdaságban megjelenő mintázatokkal, miközben bemutatjuk a termelés és a kereskedelem alapvető elméleteit.


Főszereplő(k):

  • Szalai LászlóVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: