Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Pssszt titkos! Avagy a titkok őrzése kiberbűnözök elől


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Nők a Tudományban Egyesület és a Google bemutatja

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 33. Zipernowsky Tudományok és Művészetek Háza - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-22:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Bevezetünk Benneteket a titkosítás rejtelmeibe, és arról is elbeszélgetünk, hogyan védekezhetünk az egyén szintjén is a kiberbűnözés ellen. Tarts velünk és légy Te is a Titkok Őrzője! A jelszó: Pssssszt, titkos!

Az állomás gazdája: NetAcademia a WITSEC tagjaival.

A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) programjának a középpontjában az ENSZ “Millennium Project”-je által megfogalmazott 15 globális kihívás áll, amelyek alapjaiban határozzák meg az emberiség jövőjét. A 15-ből hét kihívássa,l tíz állomáson ismerkedhetnek meg a látogatók játékos, olykor agytornára késztető formában és kapnak választ a feladatmegoldásokon keresztül. Itt személyesen megismerhetnek olyan tudományos területen dolgozó kutatónőket, mérnöknőket és a pályájuk előtt álló fiatal diáklányokat, akik inspirálóak lehetnek a jövő generációja számára.


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: