Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Smart autonóm járműbemutató, RECAR (Autonóm Járművek Kutató központ) / Demonstration of a Smart autonomous car, RECAR (Research Centre for Autonomous Road Vehicles)


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1111 Budapest, Sztoczek utca 6. (J csarnok) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-22:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Smart autonóm járm/ bemutató, RECAR (Autonóm Járm/vek Kutató központ):
Az autonóm járm/vek a közeljöv3ben forradalmasítják az autóipart, alapjaiban fogják megváltoztatni az emberek jelenlegi közlekedési szokásait. A BME
Gépjárm/vek és Járm/gyártás tanszéken kiemelked3 szerepet kap az autonóm járm/vekkel kapcsolatos témák kutatása. Els3ként egy Smart autó kerül
átalakításra, ahol a kutatók és diákok egy megfelel3 platformot kapnak a kutatásaikhoz.


Demonstration of a Smart autonomous car, RECAR (Research Centre for Autonomous Road Vehicles):
Autonomous vehicles will bring a revolutionary change in automotive industry in near future and fundamentally modify transportation. In BME at the
Department of Automobiles and Vehicle Manufacturing autonomous vehicle related research topics has extreme focus. For the first time a Smart type
car will be used as platform for autonomous research activities of researchers and students.


Főszereplő(k):

  • Dr. Tihanyi ViktorVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: