Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
A földrajz új digitális világa! / The new digital world of Geography!


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Szegedi Tudományegyetem

Cím: 6722 Szeged, Egyetem utca 2. (SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék - Prinz Gyula terem (I. emelet) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
18:00-18:45
Szabad helyek száma: 3
A jelentkezés lezárult.
19:00-19:45
Szabad helyek száma: 7
A jelentkezés lezárult.
20:00-20:45
Szabad helyek száma: 2
A jelentkezés lezárult.
21:00-21:15
Szabad helyek száma: 25
A jelentkezés lezárult.


Az interaktív bemutató alkalmával látogatók maguk is kipróbálhatják azokat a számítógépes szoftvereket, interaktív animációkat melyekkel látványosan lehet bemutatni szemléltetni és elemezni a természet és társadalomföldrajzi folyamatokat. A résztvevők méréseket, elemzéseket végezhetnek digitális térképeken, műholdfelvételeken. Kiszámolhatják például, hogy milyen ütemben húzódnak vissza a gleccserek, vagy az Aral-tó, keresztmetszetet készíthetnek a Himalájáról, megmérhetik a gleccser jegének vastagságát, elkészíthetik saját vulkánjukat stb. Az Internetről ingyenesen letölthető, otthon is kipróbálható ingyenes szoftverek segítségével a látogatók belekóstolhatnak a földrajz új digitális világába és kipróbálhatják e számítógépes programok alkalmazási lehetőségeit.

A program a felső tagozatos korosztálytól kezdődően középiskolások és felnőttek számára is érdekes, tartalmas időtöltés.

The presenter shows the freeware interactive geographical softwares, and links. The showed exercises are very useful for primary and secondary education of geography. These links and softwares also gives many opportunities to measuring geographical processes, and to improve geographical skills with interactive problem oriented methods. Visitors can explore a whole new digital world of geography by using free softwares that can be easily downloaded from the Internet at home. How to use Kashmir 3D, Earth Explorer DEM, Celestia? The answers can be found here.

Everybody has to registrate for the programme!

 


Főszereplő(k):

  • Dr. Szilassi PéterVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: