Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Mit rejthet a föld mélye?


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Szegedi Tudományegyetem

Cím: 6722 Szeged, Egyetem utca 2. (SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék - földszint OSL labor) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
18:00-18:30
Szabad helyek száma: 10
A jelentkezés lezárult.
18:40-19:10
Szabad helyek száma: 13
A jelentkezés lezárult.
19:20-19:50
Szabad helyek száma: 10
A jelentkezés lezárult.
20:00-20:30
Szabad helyek száma: 1
A jelentkezés lezárult.


A georadar, talajradar vagy elektromágneses sugárzáson alapuló, roncsolásmentes sekély földtani régészeti és mérnöki vizsgálatokra alkalmazható, geofizikai eszköz.

A rendezvényre ellátogatók megismerkedhetnek a georadar technika alapjaival, illetve bepillantást kapnak az eszköz sokrétű alkalmazási területeire különféle esettanulmányokon keresztül. Milyen mélyre lát? Milyen pontos? Mit lehet vele megtalálni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kapja meg a választ aki részt vesz a bemutatón.

A rövid prezentációt követően az érdeklődők ki is próbálhatják az eszközt és „élesben” végezhetnek vele méréseket.


Főszereplő(k):

  • Dr. Sipos GyörgyVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: