Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
3D technikák a biomechanikában


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98. (Klinika I. telep) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
17:00-19:00
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.


A biomechanika tudománya tágabb értelemben az élő szervezet mérnöki szemmel való tanulmányozásával foglalkozik. Multidiszciplináris tudományként mind az orvosi, mind a mérnöki szakterület képviselői művelik egyetemünk Biomechanikai Laboratóriumában.

Laboratóriumunk az Ortopédiai Klinika egységeként működik immáron 20 éve a biomechanikai kutatások legfontosabb tradicionális területére, a csont-ízületi rendszer, a mozgásszervek vizsgálatára fókuszálva.

 

A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében célunk a laboratóriumban folyó kutatás- fejlesztési tevékenységek bemutatása, különös tekintettel a korszerű 3D technikák különböző alkalmazási módjaira.

 

A rendezvényen az általános ismertetőt követően interaktív formában bemutatjuk többek között a 3D szkenner és a 3D nyomtató működését, illetve a háromdimenziós gépészeti tervezés folyamatát, valamint ezek hasznosítását a  gyógyászat különböző területein.

 

A rendezvényünket megtisztelő látogatók tehát megismerkedhetnek egy kevésbé ismert, de meggyőződésünk szerint érdekes tudományterülettel, amelynek egy szeletéről gyakorlati bemutatóink kapcsán is tapasztalatot szerezhetnek.

A program helyszíne, helyszínei

DE Ortopédiai Klinika Biomechanikai Laboratórium


Főszereplő(k):

  • Dr. Manó Sándor
  • Dr. Csernátony ZoltánVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: