Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Életösszefüggések észlelése, átélése


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Szent István Egyetem

Cím: 1118 Budapest, Villányi út 29-43 (Budai Campus, K épület, K6-os tanterem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
14:00-16:00
Szabad helyek száma: 13
A jelentkezés lezárult.


Életösszefüggések
Hogyan nézzünk, hogy lássunk?
Hol vannak azok a láthatatlan szálak, amelyek összekötnek bennünket az élet hálózatával? Hány újabb és újabb összefüggést tudunk felfedezni az általunk ismert világban? Ha belevágunk ebbe a kalandba, a természet a szemünk láttára alakul át: új mintázatokat veszünk észre, sosem látott kapcsolatok válnak láthatóvá, és egy óvatlan pillanatban, elengedve magunkat, belemerülhetünk az élet áramlatába. Ha felfedezzük a környezet képeiben és folyamataiban működő teremtő erőket, saját tevékenységünket is jobban hozzájuk igazíthatjuk.


Főszereplő(k):

  • Illyés Zsuzsanna
  • Földi Zsófia
  • Molnos ZselykeVissza az előző oldalra
Keresés:  
Életösszefüggések észlelése, átélése

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: