Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Ikerkutatások: A képalkotástól a személyre szabott orvoslásig


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Semmelweis Egyetem

Cím: 1083 Budapest, Bókay János u. 53 ( I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
18:00-19:00
Szabad helyek száma: 8
A jelentkezés lezárult.
19:30-20:30
Szabad helyek száma: 0
A jelentkezés lezárult.
21:00-22:00
Szabad helyek száma: 4
A jelentkezés lezárult.


Mekkora szerepet játszik az egyes betegségek kialakulásában a genetika, és mekkora a környezeti hatások, az életmód jelentősége? Hogyan segíthetnek ebben az ikrek? Hogyan befolyásolja környezetünk génjeink működését? Az ikervizsgálatok ezekre a kérdésekre is választ adnak, kiindulva abból, hogy az egypetéjű ikrek genetikai állománya közel száz százalékosan megegyező. Ráadásul képalkotó eljárásokkal kombinálva a látvány sokszor elég meggyőző. A folyamatban lévő hazai ikervizsgálatunk során kiderülhet, vajon hasonlít-e az ikrek agya, vagy éppen azonos-e a gerincsérvük. Az esetleges kettős látással járó előadást számtalan érdekes ikertörténettel fűszerezzük. A rendezvényre ikreket és nem-iker érdeklődőket egyaránt várnak a Magyar Ikerregiszter kutatói!


Főszereplő(k):

  • Dr. Tárnoki Ádám Domonkos PhD
  • Dr. Tárnoki Dávid László PhD
  • Littvay Levente PhDVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: