Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
A gének titkai és az agy betegségei – neuropatológiai vizsgálatok a Nemzeti Agykutatási Program keretében


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98. (Klinika I. telep) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

17:00-18:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Sokunkban felmerül a kérdés, hogy betegségekre való hajlamunk genetikai vagy inkább környezeti hatásoknak köszönhető? Az elmúlt évek genetikai kutatásai számtalan új, az agy betegségeivel kapcsolatba hozható gén szerepét írták le. Ezzel párhuzamosan több környezeti faktorról is kiderült, hogy szerepet játszhatnak egyes kórképek kialakulásában. Rendezvényünk a fenti kérdésre keresi a választ, továbbá az érdeklődők a modern kutatási módszerek és a legújabb eredmények felől is tájékozódhatnak.

Helyszín: Pathológiai Intézet


Főszereplő(k):

  • Dr. Hortobágyi Tibor
  • Murnyák Balázs
  • Matolay Orsolya
  • Varkoly Gréta
  • Bencze János
  • Kouhsari MahanVissza az előző oldalra
Keresés:  
Demencia, agykutatás

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: