Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Szaglás fontossága, Allergiás rhinitis


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Semmelweis Egyetem

Cím: 1083 Budapest, Szigony u. 36. (Fül-­Orr­-Gégészeti és Fej­-Nyaksebészeti Klinika) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

17:00-17:30
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


A szaglás és az ízérzékelés zavara világszerte a lakosság kb. 1%-át érinti. Gyakran csak az elhanyagolt érzékelés révén emlegetik, mégis ezen elváltozások mélyrehatóan befolyásolják az ember közérzetét és személyes biztonságát. A rendezvény célja, hogy a lakosság megismerje a szaglás és az íz érzés jelentőségét, mely az életminőség szempontjából kiemelt fontossággal bír. Jelentősége sokszor csak akkor tűnik fel, amikor a szaglászavar már kialakult. Az allergiás megbetegedések gyakorisága világszerte rendkívül magas. Egy közelmúltban végzett nyugat-európai felmérés szerint – az éghajlati és földrajzi régióktól függően – a lakosság 17-29 %-a átlagosan 23%-a szenved allergiás megbetegedésben. 
Az előadásunk célja megismertetni a lakosságot az allergiás rhinitis kialakulását elősegítő tényezőiről, okairól. Ismertetjük az allergiás nátha formáit, tüneteit és a kivizsgálását.

Esemény helyszíne: Fül-Orr-Gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinika tanterem


Főszereplő(k):

  • Dr. Krasznai MagdaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: