Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
IoThunder - A mobil vihar


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Leányka u. 4. (C épület, C-015 terem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

10:00-16:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Az IoThunder a modern kori lámpa egy változata, aminek felhő alakú testében a beépített mikrovezérlő és az arra kötött LED-ek segítségével villámlásokat tudsz szimulálni, és mindezt az okostelefonod segítségével tudod vezérelni. Az Internet of Things, vagyis a dolgok internete térhódítása a közéletben a szórakoztató elektronika területén a leggyorsabb. Az okostelefonok, okos televíziók, vezeték nélküli hangszórók, sőt ma már a drónok is megtalálhatók egyre több háztartásban.
Mindezek mellett a lakások világítástechnikája is egyre kifinomultabb, és egyre több háztartásban az internetről irányítható. Mik ennek az előnyei, és mik a hátrányai? Hogyan épül fel egy ilyen rendszer, honnan érhető el, milyen eszközökről irányítható, mi garantálja, hogy csak az illetékesek férnek hozzá?
De talán a legérdekesebb kérdés számunkra az, hogy hogyan építhetünk mi magunk ilyen eszközöket, vagy állíthatjuk elő ilyen eszközök egész rendszerét?
A program betekintést nyújt, egy internetre csatlakoztatott felhő alakú lámpa felépítésébe, és megtudhatod milyen eszközökre van szükséged ahhoz, hogy akár te magad is létrehozhass egyet.


Főszereplő(k):

  • Szugyiczki CsabaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: