Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Orfeo Negro koncert - latin gitárest


Tudományterület: Művészetek

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. (A épület (Líceum) 112-es terem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

19:30-21:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


A könyvtár hangjai
Orfeo Negro – latin gitárest

A duó tagjai a kiváló muzsikus és pedagógus Tóth László valamint tehetséges fia, Tóth Winnie László. Tavaly már bemutatkoztak a Kutatók éjszakájának Líceumba látogató vendégei előtt. Akik hallották őket, azoknak meglepetésekben, felejthetetlen pillanatokban, kifogástalan zenei élményben volt részük. Számos egyedi és rendszeres koncertfelkérésük van reprezentatív helyszínekre. Technikás - ugyanakkor utánozhatatlanul könnyed, örömteli játékuk mindenkit elvarázsol.
Az édesapa már kicsi gyermekként megszerettette fiával a zenét, mindkét László gyerekkora óta tanult gitározni klasszikus alapokon. Ebben a formációban 2000-ben kezdtek el zenélni.
Az együttes neve - az Orfeo Negro - a Black Orpheus című film betétdalára utal. Saját magukról vallják: „a gitáron kívül több hangszeren is játszunk, zongorán, dobon, falicsengőn és kaputelefonon is.” :-)
A repertoárjuk saját dalokból, régi világslágerek és jazz-standardek feldolgozásaiból és Tátrai-Szűcs néhány híres latin slágeréből áll.
A közös zenélésen kívül mindketten tanítanak és többféle zenei felállásban muzsikálnak. Ifjabb Tóth Lászlóval az egriek találkozhattak már az Ünnepi Könyvhetek programjai során is a Hevesi Fúvós Együttes oszlopos tagjaként, dobon és gitáron közreműködve.
Minden fajta zenei stílusban otthonosan mozognak, szeretnek különleges és népszerű, de kizárólag színvonalas darabokat játszani a közönség legnagyobb örömére. A kissé szokatlan koncerthelyszín fűszere az előadásnak. A körterem otthonos hangulata - ahol a könyvespolcok barátságosan ölelik körbe a látogatót a kényelmes karosszékben ülve – biztosítja a gondtalan, pihentető kikapcsolódást. Ajánljuk a programot minden zenebarát számára - azoknak, akik igazi vérpezsdítő vagy éppen lélek- és szívmelengető élményre vágynak. A mozgáskényszer a kezekben és a lábakban garantált! 


Főszereplő(k):

  • Ferenczné Oszlánczi KrisztinaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: