Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Zenei vetélkedő


Tudományterület: Művészetek

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. (A épület (Líceum) 125-ös terem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

09:00-09:45
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


A Kutatók éjszakája programsorozatok keretein belül évek óta hagyomány az Eszterházy Károly Egyetem Ének-zene Tanszéke által rendezett zenei vetélkedő. Ezt a programunkat elsősorban általános iskolás diákoknak ajánljuk, 4. osztálytól 8. osztályig. Hagyományosan teljes iskolai osztályok jelentkezését várjuk, akik 5-10 fős csapatokat alkotva összemérhetik egymással tudásukat. A vetélkedő témája igazodik az ének-zene tanulmányokhoz. A konkrét feladatok összeállításánál figyelembe vesszük a diákok életkorát, lehetséges tudásszintjét, és azt is, hogy az emelt szintű ének-zenei osztályba járó diákok és az általános tantervű ének-zenét tanulók egymással is bátran megmérkőzhessenek. A vetélkedőn játékos formában nyílik lehetőség elméleti és gyakorlati feladatok megoldására, többek között zenehallgatás, képek összerakása, felismerése, keresztrejtvény, vicces szolmizációs rejtvények és közös népdaléneklés várja az érdeklődőket. 


Főszereplő(k):

  • Dr. Csüllög JuditVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: