Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Tréningmódszer a gyakorlatban


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. (A épület (Líceum) 308-as terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
16:00-16:50
Szabad helyek száma: 18
A jelentkezés lezárult.


A munka világában, munkahelyi képzések keretében gyakran alkalmazott felnőttképzési módszer a tréningmódszer. A tréning irányított tapasztalati tanulásra és saját élményre építő módszer. A személyiség fejlesztésére irányul, szociális készségek fejlesztése és/vagy az elvárt viselkedési formák elsajátíttatása céljából szervezik. A tréningmódszerrel fejleszthető például a kommunikációs készség, a tárgyalástechnika, a konfliktuskezelés, a prezentációs technika, a vezetői időgazdálkodás és a feladatmenedzsment, a változásmenedzsment, az önismeret és az önmenedzsment, a problémamegoldás, a stresszkezelés, az együttműködés stb. A módszer épít, és alkalmazza többek között az ötletrohamot, a szituációs módszereket, a vitatechnikát stb. A résztvevők nagyrészt csoportmunkában tevékenykednek, gyakorlatorientáltan, lehetőleg a valósághoz hasonló körülmények között. A csoportmunka egy közkedvelt munkaforma, az élet egyre több területén válik nélkülözhetetlenné az együttműködő csapatmunka, hiszen a megszerzett tudást munkánk során gyakran másokkal együttműködve kell alkalmaznunk. 

A rövid tréningünk során néhány tréningelem kiválasztásával a rendezvényszervezői készség fejlesztésére fókuszálunk. A rendezvények skálája, és ezzel együtt a rendezvények szervezési technikái nagyon sokrétűek lehetnek. A jó rendezvényszervező többek között képes csapatban dolgozni, jó kommunikációs, improvizációs, kapcsolatteremtő készséggel rendelkezik, továbbá talpraesett, rugalmas, határozott, megfontolt, stb. Ebből is következik, hogy a rendezvény szervezőstábjának minden tagja tisztában van a feladatával, annak részleteivel és az időzítéssel. A programok összeállításánál, a rendezvények forgatókönyvének tervezésekor a váratlant is számításba kell venni: problémahelyzetet teremthet a „nehéz emberek kezelése”, a váratlanul előforduló események, a technikai problémák, stb., melyekre fontos felkészülni, és több megoldási lehetőséget is számításba venni. A bemelegítő, ráhangoló gyakorlatok után szituációs feladatok, szerepjátékok és akváriumgyakorlatok, interaktív és csoportos feladatmegoldások segítségével a rendezvényszervezés rejtelmeibe tekintünk bele.


Főszereplő(k):

  • Dr. Simándi SzilviaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: