Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Képességek másképp


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Egri Campus

Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1. (A épület (Líceum) 005-ös terem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-19:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


Fényűző klub – avagy a világ, világítás nélkül

 

A program célja, hogy a résztvevők „bepillantást” nyerjenek a látássérült/vak emberek mindennapjaiba.

 

Hogyan álmodik, aki vak? Jár-e moziba? Hogyan készíti a pörköltet? Hogyan dolgozik, ha jogász, vagy programozó matematikus?...

 

A program során kb. 20 perces időkeretben lehetőség nyílik hétköznapi tevékenységek kipróbálására teljes sötétségben, illetve a fenti-, vagy a fentiekhez hasonló kérdések megbeszélésére tapasztalati szakértőinkkel.

A sötét szobában megélt élmények feldolgozásában, megbeszélésében szintén segítenek látássérült segítőink, illetve a terem előtti folyosón kisebb kiállítást rendezünk be elsősorban gyengénlátók által használt eszközökből.

A program megvalósításában partnereink, a Vakok és Gyengénátók Integráló és Sportegyesületének tagjai, illetve Egyetemünk hallgatói.

Műhelymunkánk végén azt szeretnénk, ha résztvevőink a képességek helyett a tevékenységet és a társadalmi részvételt tekintenék vezérszempontnak a fogyatékossággal élő és az ép emberekről való gondolkodás során.


Főszereplő(k):

  • Kolozsvári CsabaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: