Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Te is lehetsz régész! - Föld mélyéről a vitrinbe


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Budapesti Történeti Múzeum - Szembenézés Alapítvány

Cím: 1014 Budapest, Szent György tér 2. (Vármúzeum - Budavári Palota, E épület, aula (a büfé előtt)) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
19:00-20:00
Szabad helyek száma: 12
A jelentkezés lezárult.


Föld mélyéről a vitrinbe

Honnan tudja a régész, hol ásson? Honnan tudja, hogy hogyan? És azt, hogy mit vigyen be a restaurátor műhelyébe, meg hogy ott mit tegyen vele?

Ki és hogyan, mi alapján dönti el, hová kerüljenek a föld mélyéről előkerült tárgyak? Mit láthatunk végül mi, a nagyközönség, mi marad rejtve előlünk, és miért? A kutatói munka megannyi fázisával és az ásatásokról kikerülő lelet útjával ismerkedésre hívnak az ezeket a munkákat végző kutatók.

Akik mesélnek, és akiket kérdezhetünk: Papp Adrienn és Magyar Károly középkor kutató régészek és Vecsey Ádám restaurátor.
A beszélgetőtárs: Takács Ágoston régész.

Aki most kimarad, nem marad le végleg.
Ha regisztrál hírlevelünkre, elsők között értesül az új lehetőségekről: Regisztráció

www.szembenezes.hu


Főszereplő(k):

  • Papp Adrienn
  • Magyar Károly
  • Vecsey Ádám
  • Takács ÁgostonVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: