Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
FOLKFRIGY és FOLKSTOP


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér (DE - Főépület (Egyetem tér 1.)) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

17:00-21:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


A "FOLKFRIGY" program az emberélet legnagyobb fordulójához kapcsolódó előkészületeket és szokásokat mutatja be játékos formában. A házasságjósló praktikák mellett, párválasztó népi játékokkal, házassági és lakodalmi szokásokat ismertető előadással és kézműves foglalkozásokkal várunk fiatalokat, középiskolásokat, kicsiket és nagyokat. A vállalkozó szelleműek gyöngyös pártát készíthetnek, álházasságot köthetnek és felkutathatják saját családi gyökereiket. A program keretében a látogató betekintést nyerhet a DE Néprajzi Tanszék által közvetített alkalmazott néprajz 21. századi technikáiba. A "FOLKFRIGY" mellett a már több éve megrendezett "FOLKSTOP" foglalkozásainkon is részt vehetnek, ahol fűszerpróba, Folktivity és Gazdálkodj néprajzosan! társasjáték várja az érdeklődőket.

 

A program lebonyolítói: 

Kész Réka
Pajtók Vivien
Ujhelyi Nelli 
Doma Boglárka 
Fancsalszki Noémi 
Tömöri Szilvia 
Csontos Anna
Marinka Melinda 
Kavecsánszki Máté

 

Program helyszíne

Főépület III. emeleti kerengő

 


Főszereplő(k):

  • Dr. Kavecsánszki Máté
  • Dr. Marinka Melinda
  • Csontos Anna
  • Tömöri Szilvia
  • Fancsalszki Noémi
  • Doma Boglárka
  • Ujhelyi NelliVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: