Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Földrajz mindenhol


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér (DE - Matematikai és Földtudományi Épület (Egyetem tér 1.)) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

17:00-18:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
18:00-19:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.
19:00-20:00
A program nem regisztrációköteles.
A jelentkezés lezárult.


A program valójában egy interaktív földrajzi vetélkedő a földrajzhoz kötődő internetes tartalmak felhasználásával. A játékosok különböző kategóriákba rendezett, emelkedő pontértékű feladványok közül választanak a tábláról. Minden feladvány egy-egy érdekesebb elgondolkodtató vagy vicces kép, ábra, rajz vagy térkép, aminek segítségével fel kell ismerni az országot, esetleg meg kell magyarázni az eseményt, földrajzi problémát. Aktuális események mellett kevésbé ismert témák is megjelennek a vetélkedőben. A feladványok a földrajz gyakorlatilag minden ágát, területét és a vele határos tudományok egy részét is lefedik, ezzel is mutatva a tantárgy összetettségét, sokszínűségét. A játékosok rabolhatnak is egymástól. A legtöbb pontot gyűjtő versenyző nyer, azonos pontszám esetén rövid szétlövés dönti el a győztes kilétét.

Földrajzi Intézet (GeoMatépület), M105-ös terem

 


Főszereplő(k):

  • Kapusi JánosVissza az előző oldalra
Keresés:  
Földrajz mindenhol

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: