Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Együtt, egymásért a logisztikában


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2. (Q épület A szárny 403-as terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
21:00-22:15
Szabad helyek száma: 18
A jelentkezés lezárult.


Melyek egy üzleti döntés rövid és hosszú távú hatásai és következményei? Hogyan mérhető ez? Hogyan számszerűsítők ezek a rövid és hosszú távú hatások? A program kapcsán játékra invitáljuk a résztvevőket. Egy ellátási lánc működését fogjuk szimulálni, mely manapság a logisztikai kutatások legizgalmasabb területe. A játék keretében – éppúgy, ahogy ez a valóságban is történik – a szereplők egymástól fognak termékeket rendelni, mégpedig sört. A játék során vizsgált és szimulált ellátási lánc 4 pozícióból áll. Minden egyes pozícióhoz legalább 1 főt delegálunk, de akár egy 2 fős csoport is betöltheti ezt a szerepet.  Minden pozícióban termelési vagy beszerzési döntéseket kell hozni, melyek eredményeképpen vagy raktárkészlet, vagy hiány alakul ki, melyek különböző mértékű költségeket okoznak. A játékosok célja, hogy minél jobban ki tudják szolgálni saját vevőiket, ugyanakkor úgy állítsák össze a saját szállítójuk felé leadott megrendeléseket, hogy elkerüljék a hiányt is és a felesleges készleteket is. A játék izgalmát az okozza, hogy minden versenyző kettős szerepbe kényszerül. Egyrészt a saját csapatán - azaz ellátási láncán - belül kell kivívnia a legjobb helyezést, melyet a legalacsonyabb költséggel nyerhet meg, másrészt az egyes csapatok egymással is versenyeznek, és a csapatok összesített költsége alapján csapateredményt is hirdetünk. A játékban való sikeresség feltétele a kiváló helyzetfelismerés, és egy ügyes rendelési stratégia megtervezése, illetve a rendelési stratégiának a folyamatosan változó helyzethez igazítása.


Főszereplő(k):

  • Kelemen TamásVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!
 

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!
 

Sci News 2016-ban
 

Idén a Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornáján osztunk meg minden izgalmas tudományos, illetve az idei eseményhez kapcsolódó hírt, melyeket ITT tekinthetsz meg.
 

Már most írjátok be a naptáratokba, az outlookba vagy az okostelefonotokba, állítsatok be riasztást, hogy biztosan el ne felejtkezzetek róla!
 

Miről is szól ez a nap?
 

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
 

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
 

Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.
 

Kívánjuk, hogy

  • mindenki találja meg az őt érdeklő legizgalmasabb programokat, 
  • jusson be idén arra a regisztrációköteles programra, amire már évek óta nem sikerült, és 
  • érezze nagyon jól magát szeptember 30-án, a KUTATÓK ÉJSZAKÁJÁN! 

 


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatónk: