Hírek
Nyomtatás

SCIENCE CAFÉ – Beszélgetés a Kelet Kávézó és Galériában

2017. 09. 25.
SCIENCE CAFÉ – Beszélgetés a Kelet Kávézó és Galériában Időpont: 2017. szeptember 27. (19:00-20:30) Helyszín: Kelet Kávézó és Galéria (1114 Budapest, Bartók Béla út 29.)

Téma: a polgári engedetlenség 

A beszélgetés során definiálják a polgári engedetlenséget, és, hogy mi igazolja a használatát. Hogyan használták a múltban és hogyan alkalmazzák ma?

Az Open Mind Forum nyitó előadásának témája a polgári engedetlenség lesz. Magyarországon a polgári engedetlenség tényleges politikai eszközzé válik: számos magyar szervezet utasítja vissza a törvény szerinti cselekvést. A külföldön alapított NGO-k és a Közös Ország Mozgalom bejelentette ennek használatát, amíg egy alternatív választási törvényt el nem fogadnak.

Vendégelőadók: Elettra Repetto, Mikecz Dániel, Szentesi Kálmán

Moderátorok: Maarten Wansdronk & Tom de Smet

Elettra Repetto a Közép-európai Egyetem (CEU) PhD hallgatója politikatudomány területén. Kutatási területe a következőket foglalja magában: migráció, kozmopolitizmus, politikai részvétel, és polgári engedetlenség. Jelenleg munkájának fókuszában a nemzetközi polgári engedetlenség és lehetséges szerepe áll.

Mikecz Dániel az Eötvös Loránd Tudományegyetemen írta doktori értekezését a globális igazságszolgáltatási mozgalom magyarországi vonatkozásairól. 2013-tól a Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézetének tudományos kutatója, 2015-ben pedig a Republikon Intézet kutatója lett. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem vendégelőadója. Továbbá akadémiai folyóiratokban, heti és napilapokban cikkeket publikál társadalmi mozgalmakról, tiltakozásokról és politikai részvételről.

Gyere, és vegyél részt a beszélgetésen 2017. szeptember 27-én a Kelet Kávézó és Galériában!

Open Mind Forum – Civil disobedience, it's actual again!

Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: