Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Tudományos Történelmi Túra


Tudományterület: Művészetek

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. (DE - Főépület (Egyetem tér 1.)) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
15:00-16:00
Szabad helyek száma: 1
A jelentkezés lezárult.
16:00-17:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
17:00-18:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
18:00-19:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


Kirándulás a tudomány helyszínein.

A Debreceni Egyetem 2012-ben ünnepelte alapításának 100. évfordulóját. 

Az 1912. évi XXXVI törvénycikkel a magyar törvényhozás létrehozta a Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetemet, mely az ország harmadik egyetemeként kezdte meg működését. 

Egyedülálló sétán vehet részt, aki a programra regisztrál. Betekintést nyerhet olyan kulisszatitkok mögé, mint hogyan épült a Debreceni Egyetem Főépülete, miként rekonstruálták a páratlan üvegablakokat, közelről megtekinthetik egyetemünk jelképeit a gerundiumokat, és sok más érdekességet megtudhat a Debreceni Egyetemről. 

Igény esetén angol nyelven is. 

Találkozó helyszíne: Főépület földszint. 


Főszereplő(k):

  • Gunda CintiaVissza az előző oldalra
Keresés:  
Főépület

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: