Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Mászkáló robotok


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Óbudai Egyetem (Budapest)

Cím: 1034 Budapest, Bécsi út 94-96. (Bécsi út 94-96. (Óbuda) - Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-21:00
A program nem regisztrációköteles.


A program rövid leírása:


A bemutató az Automatika Intézet villamosmérnök hallgatói által tudományos diákköri munka keretében tervezett és épített robotokról szól. Az előadás során az érdeklődők megismerkedhetnek a robotok alapvető működésével valamint azzal, hogy milyen feladatok elvégzésére készültek.
KisKocsi:
Ez a kis autó képes önállóan közlekedni és kikerülni az előtte levő akadályokat, vagy akár hangokat is tud követni. Ezeket a funkciókat bármiféle emberi beavatkozás nélkül végzi. Az autót számítógépről is tudjuk irányítani, ilyenkor képes arra, hogy az útvonalat rögzítse.
Pók:
Nevét a pók szerű lépegető mozgásáról kapta, kisebb szintkülönbségek tud megmászni. A robot egy versenyre készült ahol ping-pong labdákat kellett feljuttatni lépcsőzetes piramisokra.
Kétkerekű:
Ennek a robotnak mindössze két kereke van, mégsem borul fel, sőt könnyedén mozog szűk helyeken is. A szerkezet különlegessége, hogy erre bármiféle giroszkóp vagy egyéb elektronikus stabilizátor nélkül képes. A robot mágneseket tud lerakni és felszedni.
Légpárnás:
Ezt a lebegő robotot nem számítógéppel, hanem a kezünk mozgatásával tudjuk irányítani a kézfejünkre elhelyezett érzékelő segítségével, nem csak látványos hanem jó hangos is. Daru szerű karjával dobókockákat helyez el különböző magasságú célterületekre.


Helyszín az épületen belül: C. épület Aula

 


Főszereplő(k):

  • Kovács Dániel
  • Kormos Tamás
  • Lamár KrisztiánVissza az előző oldalra
Keresés:  
Mászkáló robotok

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: