Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Arkhimédész nyomában


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Grundfos Magyarország Gyártó Kft.

Cím: 8000 Székesfehérvár, Holland fasor 15. (GMH4 recepció) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

17:00-22:00
A program nem regisztrációköteles.


Ugorj fel a Grundfos energia biciklire és nézzük, van-e elég erőd ahhoz, hogy üzemeltess egy Grundfos SQ Flex búvárszivattyút!
Amikor ezeket a szivattyúkat napenergiával, szélenergiával vagy a kettő kombinációjával üzemeltetjük, olyan helyeken is vízhez juttatja az embereket ahol nem áll rendelkezésre villamosenergia-hálózat. Csak annyit kell tenned, hogy elegendő energiát termelsz a szivattyú működéséhez. De ehhez nem elég csak folyamatosan erőből tekerni a pedált, gondolj bele, mekkora az energiaveszteség lenne!

 

Mi lenne velünk szivattyúk nélkül, milyen lenne az élet Grundfos nélkül – mint a lányok ékszer nélkül? Erre a kérdésre kaphatnak választ az érdeklődők a jelenlévő kollégáktól, ami után felékszerezhetik magukat az általuk készített nyaklánccal, vagy fülbevalóval.


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  
energia bicikli

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: